Din tandhygienist i Alby


En bra tandhälsa är viktigare än vad man kan tro. Tänder som mår dåligt kan lätt göra att du får andra problem. Känner du att dina tänder inte är i bästa form och att du behöver hjälp av en kvalificerad och erfaren tandhygienist?

Välkommen att kontakta oss för att boka tid hos vår tandhygienist i Alby.

Kontakta oss

Behandling av en tandhygienist i Alby

När vår tandhygienist behandlar dig görs en noggrann bedömning av ditt tandkött och din allmänna tandhälsa. Vi tar bort tandsten med hjälp av ultraljud och missfärgningar med den smidiga metoden AirFlow. Behandlingen avslutas med en putsning som ger dig en fräsch och behaglig känsla i munhålan. En behandling hos vår erfarna tandhygienist är en riktigt bra investering i din munhälsa.

Vår tandhygienist ger dig en behandling som ger suveräna förutsättningar för ett friskt och vackert leende. Vi förebygger dessutom framtida dentala problem med hjälp av undersökning, diagnostisering och behandling. Med hjälp av röntgenbilder och salivprov skapar vi en bra bild hur din tandhälsa ser ut. Vi skrapar tandsten samt polerar och behandlar dina tänder med fluor. I samarbete med tandläkare utarbetar vi även en behandlingsplan som kommer att gynna din tandhälsa på lång sikt.

Kontakta oss
tandhygienist alby

Starkt fokus på förebyggande

Vår kunniga och erfarna tandhygienist arbetar med starkt fokus på den förebyggande delen av tandvården. Det handlar helt enkelt om att hålla patienternas tänder så rena och friska som möjligt – både idag och på lång sikt.

Du får användbar och konstrukti rådgivning om hur du på bästa sätt tar hand om din munhygien för att dina tänder ska hålla sig rena och friska länge. Tandhygienisten kan dessutom ställa diagnoser och behandla vissa problem, som exempelvis tandlossning, inflammationer och karies. Vi tar som sagt även bort tandsten och olika missfärgningar som kan uppstå på grund av rökning, mycket kaffedrickande och annat.

Tandhygienist

Vi hjälper dig att slippa problem i framtiden

Med vår hjälp kan du slippa framtida akutbesök och kostsamma räkningar från tandläkare. Om du lyssnar på råden från vår tandhygienist så ökar chansen att slippa dessa problem. Sprängande tandvärk, karies, svullnader och feber – dålig tandhälsa kan skapa en hel del följder som du kan förebygga med ett besök hos en tandhygienist.

När du kommer på ett besök till oss tar vi en ordentlig titt på dina tänder. Därefter tar vi beslut om dina tänder och dess hälsa. Vilka åtgärder är rekommendabla eller till och med nödvändiga? Vilka verktyg och produkter passar bäst för att hålla tänderna i form? Vad ska du äta för att gynna tandhälsan? Vår tandhygienist ger dig den hjälp du behöver.

Vi tar bort besvärlig tandsten

En annan viktig behandling som utförs av tandhygienist år borttagning av tandsten. Tandsten är ett mycket vanligt problem som uppstår när tandbeläggningar kommer i kontakt med saliv. I värsta fall kan tandsten leda till tandlossning eller tandköttsinflammation, så det är viktigt att ta bort tandsten på regelbunden basis.

Viktigt att sköta om tänderna dagligen

Två viktiga punkter som kan göra under med din tandhälsa är regelbunden och ordentlig tandborstning med regelbundna besök hos en tandhygienist. Regelbundna kontroller och behandlingar av tänderna är det absolut bästa sättet att undvika karies, tandsten, missfärgningar med mera.

Vi hjälper dig på alla möjliga sätt. Vi visar hur du använder tandtråd och mellanrumstandborste på bästa sätt och även vilka tandkrämer, munsköljningar och andra tandvårdsprodukter som skulle fungera bäst för just dig.

På vår klinik i Alby i Botkyrka söder om Stockholm arbetar en tandläkare, en tandsköterska och en tandhygienist i fräscha och ljusa lokaler med den modernaste och bästa utrustningen. Vid sidan av tandhygenistbehandlingar erbjuder vi det mesta inom tandvård, inklusive estetiska och akuta ingrepp. Vårt mål är alltid att du ska må bra och att ditt besök ska bli så behagligt som möjligt. Om du lider av tandläkarskräck så finns det heller ingen anledning till oro – vi är välutbildade och kan erbjuda en trygg och säker miljö för dig.

Tandhygienist Alby – vad innebär det?

Den avgörande skillnaden mellan en tandhygienist och en tandläkare är, något förenklat, att en den förstnämnda har ett fokus på tändernas yta medan tandläkaren arbetar med inuti tanden. Ansvaret för den kompletta vården ligger hos tandläkaren, och att tandhygienistens främsta uppgift är att arbeta förebyggande och ställa diagnoser. Rengörande behandlingar och expertråd kring munhygien ligger också inom en tandhygienists kompetensområde.

En av de första åtgärderna som en tandhygienist gör vid ett besök är att avlägsna plack. Plack en hinna av bakterier som bildas på tandens yta, speciellt är det vanligt vid kanten av tandköttet. Tar man inte bort plack regelbundet så kan den på sikt hårdna och utvecklas till tandsten. Vi hjälper dig ta bort plack som kan vara svår att komma åt på egen hand.

Välkommen att boka in dig för en behandling hos vår tandhygienist i Alby! Vi tar hand om dina tänder på både kort och lång sikt.

En stol hos en tandhygienist i Alby

Boka tid hos tandhygienist
Kontakta oss