Tandimplantat Alby


Är dina tänder inte i den form du önskar? Du kanske har förlorat en eller flera tänder av någon anledning eller har du en helt tandlös över- eller underkäke? Lösningen kan vara att ersätta de förlorade tänderna med tandimplantat.

Kontakta oss

Vi är experter på tandimplantat

Det finns flera starka fördelar med tandimplantat. Dels förankras tänderna ordentligt och dessutom behöver vi inte slipa ned andra tänder för att göra en bro. De kvarvarande naturliga tänderna behöver heller inte utsättas för onödig belastning. Vi utför hela implantatbehandlingen, både det prostetiska och det kirurgiska, under samma tak på vår klinik.

Kvalitativa tandimplantat

Vår skickliga och erfarna tandläkare och tandsköterska hjälper dig med kvalitativa tandimplantat i Alby till bra priser. Vi skräddarsyr behandlingen för att passa just dina behov.

Vi inleder med ett konsultationsmöte där vi undersöker dina tänder tar vi fram en lämplig behandlingsplan. Vi har lång erfarenhet av tandimplantat och kommer att ta hand om dig hela vägen.

Kontakta oss
Tandimplantat Alby nöjd patient

Dåliga tänder påverkar hela livet

Problem med tappade eller skadade tänder påverkar hela livet. Du kan få svårt att äta på ordentligt och få problem med smärta i tänder, käke och huvud. Många lider också psykiskt av dåliga tänder. Sämre självkänsla och färre leenden är en vanlig följd för personer som har en tandrad som inte är komplett. Vår tandläkare kan hjälpa dig med dina problem med hjälp av ett modernt och smidigt implantat.
Vår erfarna och kunniga personal förstår vad som krävs för att våra patienter ska känna sig trygga och välkomna på kliniken:

  • Moderna lokaler med den senaste utrustningen.
  • Välutbildad personal som har erfarenhet och de senaste kunskaperna om moderna tandimplantat.
  • En trygg och välkomnande miljö som är anpassad efter patienternas behov.
  • Tandläkare och sköterskor som behärskar fler språk än svenska.
  • Noggranna uppföljningar och kontroller när implantaten är på plats.
  • Kunniga tandhygienister som kan ge råd om hur du ska hantera dina implantat för att bibehålla en god tandhälsa.

Tandimplantat Alby – mer information

Skadade och tappade tänder är inte samma problem som det var förr i tiden. Ingen ska behöva ha gammaldags, otympliga löständer. Numera går det att ersätta förlorade tänder med funktionella tandimplantat som är så nära naturliga tänder det går att komma. De är tillverkade av tåligt och funktionellt material som är fullt jämförbara med vanliga tänder.

Så här fungerar det när vi opererar in dina tandimplantat. Vi skruvar enkelt uttryckt in skruvar av titan i käkbenet. Skruvarna fungerar som fundament för de nya tänderna. Implantatet fungerar precis som vanliga tänder och fungerar på ett smidigare sätt jämfört med traditionella lösningar. En klar fördel med implantat är att tänderna inte rör sig och att det inte fastnar några matrester under implantaten.

Tandimplantat Alby – röntgenbild

Tandimplantat modell

Viktigt med ordentliga förberedelser

Det är viktigt att förbereda sig ordentligt innan tandimplantat sätts in. Patientens tandhälsa måste undersökas noga, både manuellt och med röntgen. Det är mycket viktigt att det inte är infekterat i käkben eller tandkött innan implantatoperationen. Har du nyligen låtit behandla dina tänder så måste du avvakta läkningen innan det kan vara aktuellt med ett implantat. Ett konstgjort implantat gör att du får tillbaka en fullständig tandrad med förbättrat utseende och god funktion.

Så sköter du dina tandimplantat

Tandimplantat sköts i stort sett på samma sätt som naturliga tänder. Du borstar tänderna morgon och kväll med fluortandkräm. Rengöring mellan implantaten kan du göra med vanlig tandtråd eller en mellanrumstandborste.

Dessa finns att köpa på de flesta apotek. Du bör inte röka eller snusa om du har tandimplantat. Det är också bra att vara uppmärksam på förändringar i tandkött, inte minst tecken på inflammation. Om du är orolig för att något inte står rätt till så är det bara att ringa oss.

Tandimplantat Alby – frågor och svar


Innan vi kör igång gör vi en bedömning där det ingår en kostnadskalkyl. Hur mycket en implantatbehandling kostar varierar. Hur många implantat ska sättas in? Vilken typ av behandling ska utföras? Vilket tandtekniskt arbete krävs?

Innan behandlingen startar görs en utvärdering där vi fastställer patientens medicinska tillstånd. På det viset kan vi ta reda på om patienten är lämpad för en implantatbehandling. Finns det några medicinska tillstånd som kan vara besvärliga eller försvåra läkningen bör du utvärdera riskerna tillsammans med din tandläkare.

Det kan i vissa fall orsaka visst obehag. Bedövning och lugnande medel används oftast för att minska obehag vid insättningen. Ett tandimplantat ger mindre obehag jämfört med om flera ska sättas in.

Funderar du på tandimplantat?
Kontakta oss